Een boek over afvallen dat zelf ook wel wat dunner kan?

Misschien moet je met die ironische gedachte het boek “Altijd trek?” van David Ludwig lezen. De boodschap is namelijk erg interessant.

Dat het boek wel de helft dunner kan zijn heeft te maken met het feit dat bijna op elke pagina wel een persoonlijke succesverhaal in advertentievorm staat geschreven, “Mijn nooit meer trek verhaal”. Daarnaast wordt elk onderwerp meerdere keren behandeld waardoor je het idee hebt iets al gelezen te hebben, wat dan ook zo is. Wie daar doorheen, overheen of tussendoor kan lezen, komt een hoop te weten over afvallen, vooral hoe het niet werkt en hoe we toch op die manier al tientallen jaren verkeerd bezig zijn.
Een goed voorbeeld hiervan las ik pasgeleden, Alhoewel ik nooit bij de kapper kom, had mij toch het nieuws bereikt dat Linda de Mol vijf kilo in zes weken ging afvallen. Zij was 82 kilo en dat was veel te zwaar. Met fanatiek sporten gaat Linda die 5 kilo kwijtraken. Om vervolgens weer 7 kilo aan te komen. Want in weerwil van wat het algemene idee is, kom je aan van fanatiek sporten. Het is wetenschappelijk bewezen. Al was het alleen al om het feit dat je na dat sporten een veelvoud eet en drinkt van wat je met het sporten bent verloren. En helaas, van diëten komt je ook alleen maar aan. Niet van het dieet zelf maar van de periode die daarna komt. Voor Linda is dat wel mooi eigenlijk, dan kan ze volgend jaar melden dat ze 84 kilo weegt en nog harder gaat sporten.

Wanneer je verantwoord wilt sporten en afvallen op een wetenschappelijk onderbouwde manier, ga dan aan de slag met de Energy Control methode van Stans van der Poel. Zij heeft vele topsporters begeleid maar haar methode werkt ook voor beginners.
Eerst meten wat je maximale hartslag is. Dat is niet wat er op de fitnessapparatuur in de sportschool staat, dat is voor elk individu verschillend. Dan het omslagpunt laten bepalen en op hardslag trainen binnen de vet verbrandingszone. Niet fanatiek dus maar effectief. Koen en Maarten de Jong van Sportrusten maken ook gebruik van deze methode.

En dan zijn we terug bij het boek van David Ludwig. Net als Stans van der Poel en Koen en Maarten de Jong leert hij je hoe je vetcellen te her programmeren. Hij rekent wetenschappelijk af met alle diëten en traditionele voedingsleer. Legt hij uit waarom je nu te dik bent en waarom je veel en vet kunt eten. In plaats van suikers leer je weer vet als energiebron te gebruiken. Hierdoor val je wel voorgoed af en verbeter je je gezondheid.
En dan misschien toch nog wat slecht nieuws: die vijf kilo in zes weken moet je ook vergeten. Langzaam en gestaag gewicht kwijtraken daar gaat het om. Aan alle onverstandige tips voor snel afvallen wil ik nog wel het volgende toevoegen: Wil je echt heel snel gewicht kwijtraken, laat dan een been afzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *